Problem med balkongdörr

Vi har länge haft problem med att balkongdörren inte längre bromsas när vi fäller ner handtaget. Efter mycket letande har jag nu hittat reservdelar som gjorde att jag själv kunde byta ut bromsen, och det var väldigt lätt.

Delen jag var ute efter heter fönsterbroms och sitter ovanpå dörren. Här är länkar till det jag köpte. Tänk på att bromsen finns för vänster eller högerhängd dörr. Om dörrens gångjärn sitter på vänster sida (inifrån lägenheten sett) ska du ha följande:
Fönsterbroms 160/4 V
sitter gångjärnen på höger sida är det den här du ska:
Fönsterbroms 160/4 H.

I mitt fall så hade dessutom delen som sitter fast i dörrkarmen gått sönder vilket gjorde att jag också behövde köpa ett karmfäste.

Hälsningar
Peter

2 reaktioner till “Problem med balkongdörr”

 1. Tack för tips. 🙂

  Vi har även problem med fönster som inte bromsas när man fäller ner handtagen. Kan man åtgärda detta på liknande sätt?

  Vänligen
  Alice J., Honnörsg. 28

 2. Hej Alice,

  Jag har inte kollat just fönsterbromsarna, så där vet jag tyvärr inte.
  Jag föreslår att om ni har en dålig broms på ett fönster så ta ett foto på fönstret och låsfunktionen. Visar ni det för killarna på Låscentrum så kan de säkert hjälpa er med vilken modell ni ska ha.

  Mvh
  Peter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.