Aktuellt

Tilluftsdon

Tilluftsdon

För att inomhusluften ska vara så ren som möjligt har varje lägenhet s.k. tilluftsdon bakom några av elementen. Tilluftsdonen har filter som bör bytas ut varje år och vi vill nu påminna om att det kan vara dags att göra det. Har du inte filter hemma kan du köpa det via internetbutiker på t.ex.  www.acticon.se eller www.ventilationsbutiken.se.

Acticon - Luftfilter Easy-Vent
Filtren i våra lägenheter är av modell Komfortfilter F7-310 men ta bort ev. lock och lyft upp filtren i just din lägenhet innan du beställer. Storlek och modell brukar stå på den lilla fliken högst upp på filtret.

Komfortfilter F

Vinter med matavfall

Vinter med matavfall

Under de kalla vintermånaderna kan matavfallspåsarna frysa fast i kärlet. När renhållningspersonalen skall tömma kärlet ramlar inte matavfallspåsarna ur, utan fastnar. Det är fastighetsägarens ansvar att se till att tömningen fungerar. Alla boende har en del i detta och nedan får ni några tips.

Så gör du med matavfallet
  • Låt matavfallet rinna av i vasken före du lägger det i påsen.
Så gör du med den bruna påsen
  • Stäng alltid påsen. Matavfall som ligger löst i kärlet fastnar vid kyla.
  • Låt påsen ligga ute och frysa till en stund före du lägger den i kärlet.
  • Lägg hushållspapper i botten av påsen som kaplsar in vätskan.

 

Problem med balkongdörr

Vi har länge haft problem med att balkongdörren inte längre bromsas när vi fäller ner handtaget. Efter mycket letande har jag nu hittat reservdelar som gjorde att jag själv kunde byta ut bromsen, och det var väldigt lätt.

Delen jag var ute efter heter fönsterbroms och sitter ovanpå dörren. Här är länkar till det jag köpte. Tänk på att bromsen finns för vänster eller högerhängd dörr. Om dörrens gångjärn sitter på vänster sida (inifrån lägenheten sett) ska du ha följande:
Fönsterbroms 160/4 V
sitter gångjärnen på höger sida är det den här du ska:
Fönsterbroms 160/4 H.

I mitt fall så hade dessutom delen som sitter fast i dörrkarmen gått sönder vilket gjorde att jag också behövde köpa ett karmfäste.

Hälsningar
Peter

Nytt välkomstblad för nyinflyttade medlemmar

Styrelsen har tagit fram ett kort välkomstblad för nyinflyttade medlemmar som finns tillgängligt för alla på hemsidan (under dokument). Styrelsen tar ansvar för att nyinflyttade medlemmar får informationen.

Varmt välkommen till BRF Staben!

BRF staben består av totalt 32 lägenheter, som ligger på Honnörsgatan 24, 26 och 28 i Solna. Föreningen äger även lekparken, boden bakom Honnörsgatan 24 och halva boden bakom Honnörsgatan 28.

Praktisk information
För att få ditt namn på dörren skickar du ett mejl till styrelsen.

Varje port har en 4-siffrig kod som fungerar mellan kl. 06.00-22.00. Alla hushåll ska ha en nyckelbricka som fungerar dygnet runt och som även öppnar cykel- och vindsförråden. Extra nycklar kan du kopiera hos Bysmeden Lås AB i Kista (ta med en hyresavi som referens) och nyckelbrickor beställer du av styrelsen via mejl.

Din port har koden . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Koden till hänglåsen på bodarna är . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Föreningen har ett gemensamt sopkärl för hushållssopor mellan portarna 24 och 26. Kärlet töms varje tisdag och öppnas med lägenhetsnyckeln.

Det finns insamling för tidningar, kartonger, glas, batterier, plast och kläder bakom cykelverkstaden Cykel-Expo. Närmaste återvinningscentral är Kvarnkullen i Sundbyberg.

Kontaktuppgifter och styrelse
Har du några frågor är du välkommen att mejla styrelsen på adressen brfstaben@gmail.com.

Du som vill kan även läsa mer om föreningen på vår hemsida www.brfstaben.se.

På årsstämman i maj 2014 valdes ny styrelse. Medlemmar i styrelsen hittar du på följande länk: Styrelsemedlemmar

Vi hoppas att du ska trivas i din nya lägenhet!

Vänliga hälsningar
Styrelsen