Välkommen till Brf Staben

Föreningen

Brf Staben bildades år 2007 som den andra föreningen i området och består av två hus på fyra våningar vardera med totalt tre portar. Fastigheten innehåller 32 bostäder. Till föreningen hör också ett grönområde samt en lekpark med gungor och en sandlåda. Ett kvarter bort ligger Mulle Meck-parken som var en av de första och största investeringarna i området som kom att bli Barnens stadsdel.

Läget

Ett stenkast från natursköna Igelbäckens naturreservat med löparspår och svampställen. Gångavstånd till Arenastaden med Friends Arena och Mall of Scandinavia. Det är även nära till Råstasjön, Edsviken och Brunnsviken.

I närheten finns båda en Ica- och en Hemköpsbutik liksom några restauranger och ett bageri/kafé. Det finns även ett gym. En kiosk finns i grannhuset.

Mycket bra kommunikationer till Stockholm centrum och Arlanda. Föredrar man att cykla så är det endast drygt 5 km till Norrtull. Till Mall of Scandinavia är det 2 km och till Kista drygt 3 km. Från Ulriksdals station nås Odenplan på sju minuter med pendeltåg, med avgång var sjunde minut. Det finns även, längs parallella Fridenborgsvägen, bussar som ansluter till blå respektive röd tunnelbanelinje.

På promenadavstånd ligger Ulriksdals Slott där det finns ett kafé, ett värdshus och sköna grönområden. I närheten där finns även populära Ulriksdal trädgårdscafé. Anrika Kaninholmen, ligger i Edsviken, strax förbi Ulriksdals slott. En liten badplats utan faciliteter med sandstrand. En ny och populär badstrand har även skapats vid Brunnsviken, nedanför Royal Park Sthlm

I närheten finns även ett flertal förskolor och sedan 2017 finns även Raoul Wallenbergskolan två kvarter bort.

Miljö

Brf Staben värnar om miljön och vi har därför anslutit oss till Solnas ”Gröna Linjen” för sopsortering av matavfall.

Övrig sopsortering såsom kartonger, plast, metall och glas görs på sopsorteringsstation ca 200 meter bort (på andra sidan Mulle Meck parken). Den närmaste återvinningscentralen finns på Bromma, på Linta gårdsväg 16. Öppettider för den återvinningscentralen hittar du här.

Stadgar

Brf Staben stadgar hittar du på vår dokument sida.

Övrigt

I området gäller boendeparkering. Kostnaden för detta är f.n. 400 kronor i månaden eller 1.000 kronor per säsong (omfattar tre månader). Det finns också en del garage runt om i området, hyra för garageplats varierar men ligger runt 1.000 kronor i månaden. Styrelsen kan bidra med kontaktuppgifter till grannföreningen.

Läs gärna vårt välkomstdokument för mer information och tips om boende i vår trivsamma bostadsrättsförening. Välkommen till Brf Staben